Het BBQ seizoen is officieel begonnen. Het is nu de tijd om een heerlijke BBQ te organiseren! Hoewel barbecueën in de winter ook zeker kan, geven veel Nederlanders toch liever de voorkeur aan een zonnige dag om hun gerechten op de BBQ te bereiden. Een vijftal leuke BBQ-weetjes:
23 tot 25 graden vinden Nederlanders de beste temperatuur om te barbecueën;
De meeste Nederlanders steken de BBQ 5 tot 10 keer per jaar aan;
Een satéstokje is het populairste gerecht onder barbecuers;
Een barbecue-liefhebber betaalt gemiddeld €75,- voor de aanschaf van een BBQ;
Weber is het populairste BBQ-merk onder Nederlanders.
Dat barbecueën populair is onder Nederlanders, dat is wel bekend. Maar toch vinden de meesten het een behoorlijk klusje om een BBQ te organiseren. Wij geven je daarom graag een aantal BBQ tips! Want als je een BBQ gaat organiseren voor familie, vrienden of collega’s, dan wil je dat dit wel een geslaagde BBQ wordt voor iedereen. We hebben onze tips verdeeld in de volgende categorieën:
Vooraf: De geschikte BBQ, onmisbare hulpmiddelen, en de veiligheid
Tijdens: De beste technieken, de lekkerste gerechten, en bijpassende drankjes
Na afloop: Het bewaren van gerechten en het schoonmaken van de BBQ
Extra: Tips van de echte BBQ goeroes