Blog

mrt20

Barbecue, hip and happening?

Picanha op je BBQ Catering

Hipsters, foodies al dan niet getatoeëerd of met baard en knot… als uit het niets zagen we ze bbq’en in commercials voor bier, banken en zelfs kaas. Maar ook de zgn. topkoks bemoeien zich met de bbq. Grote stukken ‘eerlijk, mannelijk vlees’ spelen een hoofdrol in bbq- wedstrijden op tv en in hun kookboeken. Bbq-restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond, al dan niet gesteund door koks-van-naam. Bbq-merken staan in de rij om als sponsor te fungeren. Bbq lijkt populairder dan ooit….vanwaar deze “hype” ?!

Bbq zit ons in het bloed, daarom!

Sinds de mensheid ontdekt heeft zelf vuur te maken zijn we ons eten gaan grillen en bakken om het makkelijker te verteren. Gerookt leerden we dat we ons voedsel konden conserveren. Ons vlees, vis en groenten werden ook een stuk smakelijker door ze te bereiden. BBQ is dus niet nieuw, we hebben het gewoon opnieuw uitgevonden en dat we zo met bbq’en bezig zijn nu heeft alles te maken het de trends van dit moment: kookprogramma’s, foodtruckfestivals, foodmarkets, noem het maar op.

Waar we tot diep in de 90’s onze bevroren en geverfde (uit de supermarkt) speklapjes “hup” op de bbq gooiden, lieten verbranden en ze overgoten met diverse tafelsauzen kopen we nu biologische producten van de “scharrel”slager, roken we het langzaam en draaien we onze handen niet om voor een huisgemaakte saus op basis van verantwoorde verse ingrediënten.

Natuurlijk heeft iedere slager, lunchroom-medewerker en cafébaas tegenwoordig een stoer leren schort om  😉 Omdat we stiekem allemaal wel een beetje een als een ambachtelijke holbewoner met vuur willen spelen en dat mannelijk vinden! De gerechten worden op een houten plank geserveerd, wat helemaal past bij de primitieve looks.

BBQ catering van Grill’nSmoke

Laten we eerlijk en onbescheiden zijn: wij van Grill’nSmoke volgen geen trends: we zetten ze liever! Wij gaan voor 100% lekker eten en doen geen concessies aan kwaliteit en originaliteit. Lees er meer over in onze arrangementen, die we je graag toesturen of mailen. Neem HIER contact met ons op.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.