Blog

een onderzoek door beslist.nl

sep08

Barbecueën: het mannelijke oerinstinct

De afgelopen weken was het in Nederland slecht weer en veel mannen waren bang dat ze de barbecue weer achter in de schuur konden zetten, maar niets is minder waar. Er is een mooie nazomer op komst en daarom kunnen we de barbecue de komende maand weer meerdere malen aansteken.

Met barbecueën heeft iedereen andere voorkeuren. De één heeft het liefst een speklap op een houtskoolbarbecue, terwijl de ander liever een visje heeft op een elektrische barbecue. Beslist.nl heeft het barbecuegedrag in Nederland in kaart gebracht.

Onderzoek naar barbecue-methoden

Er wordt vaak gedacht dat de houtskoolmethode het meest populair is, maar uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen kiezen voor de gasvariant. Het comfort om binnen enkele minuten het vlees te kunnen garen, wordt daarbij als zeer belangrijk gezien. Veel mannen houden echter nog van de oude methode. Dit geeft meer ‘de echte barbecue ervaring’, met de bijbehorende geur en rook.

Mocht je voor grote groepen gaan barbecueën dan is het belangrijk dat je ook een barbecue hebt die de drukte aankan. De ‘smoker barbecue’ is ideaal voor feesten en partijen. Met dit type barbecue gaar je het vlees langzaam, zonder het stuk vlees onder druk te zetten. Hierdoor krijg je, als je het door een ervaren BBQ Cateraar laat doen, een heerlijk gegaard stuk vlees waar iedereen meteen vrolijk van wordt.

Welke stukje vlees is het populairst?

Barbecueën zonder speklapjes mag je eigenlijk geen barbecueën noemen. Dit is ook de mening van de Nederlander, want de speklap is het meest populaire stukje vlees. De speklap wordt op de voet gevolgd door worstjes en hamburgers. Echter, je kunt natuurlijk nog meer dingen op de barbecue gooien. Mocht je wat afwisseling willen, dan zou een gemarineerd visje of een gegrilde paprika een goede optie kunnen zijn.

Om het barbecueën compleet te maken, kun je nog een lekker sausje toevoegen aan je vlees, vis of groente. De meest geschikte kandidaat hiervoor is volgens de Nederlander de knoflooksaus, gevolgd door de whisky-cocktailsaus en de shaslicksaus.

Bekijk voor meer barbecue-informatie hieronder deze fraaie infographic van beslist.nl BBQ Infographic

BBQ Infographic bekijk alle BBQ’s op Beslist.nl

1 Comment

  1. Beste Catering Leiden

    Haha. Leuke titel. Maar wat ik vaak mee maak is dat de mannen wel houden van de BBQ, maar eerder van het eten wat er vanaf komt en niet om het te doen! Leuk artikel verder 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.