Blog

sep01

Barbecue weer / seizoenen

Gril'nSmoke kampvuur!

Al sinds we in berenvellen rondliepen wordt er wereldwijd gebarbecued, gewoon puur om te overleven. Onze voorvaderen hadden weinig keus, voor hen bestond er niet zoiets als een BBQ-seizoen of seizoenen. Sterker nog elke dag werd er gegrild boven een vuurtje. Dat dat indoor gebeurde kon de holbewoner weinig schelen, er hingen geen gordijnen waar de rooklucht in ging zitten. Ook later toen men hutten begon te bouwen gebeurde het eten en de bereiding daarvan binnenshuis. Gelukkig werd al gauw de schoorsteen uitgevonden om de rooklucht te onttrekken aan de woning.

Later kwam er in huis een eigen plek waar het eten werd bereidt, in de keuken was het altijd lekker warm, en de geuren bleven ook in dat gedeelte van het huis. Met de opkomst van gas en elektra verdween langzamerhand de oudste manier van eten bereiden. Gelukkig ging men na de tweede wereldoorlog de lol inzien van het buiten bereiden van vooral vlees. De moderne BBQ was geboren.

Vooral in het voorjaar en de zomer ging men massaal naar buiten in de achtertuin of naar parken om in het bijzijn van familie en vrienden lekker te grillen. In de winter werd de BBQ in schuur of garage gezet om er pas weer in het voorjaar (seizoen) uit te komen.

Gelukkig is er de laatste jaren een kentering te zien in het BBQ-gebeuren, langzaam veroverd de BBQ terrein in herfst en winter! En waarom ook niet?! Je kan nog steeds gezellig samen zijn misschien wel met jas en muts, en bij regen onder de overkapping. Met een glas glühwein is de kou zo vergeten. En in de sneeuw is het helemaal een feestje. Wat je ook regelmatig ziet bij BBQ’s in de winter is dat het eten buiten wordt bereidt en er binnen gegeten wordt. Kortom haal de BBQ van zolder, uit de schuur of garage en geniet ook buiten het zgn. BBQ-seizoen om van deze heerlijke manier van eten bereiden. Er bestaat vanaf heden niet meer zoiets als een BBQ-seizoen. Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.