Geboren uit de passie voor American style bbq brengt The Brisket Shack een unieke setting en originele producten naar alle food liefhebbers in Nederland en Belgie.
Als halve Amerikaan en een moeder woonachtig in Texas kon het niet uitblijven dat Daniel wat unieks zou gaan doen met de stijl van American BBQ, om naast alle catering activiteiten van Grill’nSmoke een pakkend concept neer te zetten specifiek gericht op meerdaagse festivals en evenementen vanaf het nieuwe seizoen in 2025.
Na zichzelf verdiept te hebben in het food aanbod op de vele evenementen en festivals die Nederland rijk is kon er maar één conclusie getrokken worden, “om van het pronkstuk in de America BBQ scene een concept te ontwikkelen”. Een event & festival menu werd samengesteld en de eerste schetsen van de Shack zagen het licht. Want wat is een concept zonder bijbehorende uitstraling*.
*De komende maanden zal er verder worden geknutseld aan de Shack waarbij we iedereen via de site en onze socials op de hoogte houden en tevens bekend maken middels onze agenda waar we te bewonderen zijn in 2025.
Geboren uit de passie voor American style bbq brengt The Brisket Shack een unieke setting en originele producten naar alle food liefhebbers in Nederland en Belgie.
Als halve Amerikaan en een moeder woonachtig in Texas kon het niet uitblijven dat Daniel wat unieks zou gaan doen met de stijl van American BBQ, om naast alle catering activiteiten van Grill’nSmoke een pakkend concept neer te zetten specifiek gericht op meerdaagse festivals en evenementen vanaf het nieuwe seizoen in 2025.
Na zichzelf verdiept te hebben in het food aanbod op de vele evenementen en festivals die Nederland rijk is kon er maar één conclusie getrokken worden, “om van het pronkstuk in de America BBQ scene een concept te ontwikkelen”. Een event & festival menu werd samengesteld en de eerste schetsen van de Shack zagen het licht. Want wat is een concept zonder bijbehorende uitstraling*.
The Brisket Shack brengt bezoekers terug naar die comboy tijd van het wilde westen waar Billy the Kid en Buffalo Bill de dienst uit maakte, en waar gekookt werd boven open vuur in gietijzeren ketels, maar ook met een vleugje hedendaags, want ja…de prairie hutjes van toen zijn niet bestand zijn tegen de ambtelijke controles en regelgeving van nu.
Kortom, vanuit een heuse Shack (op moment van schrijven nog in aanbouw “afbeelding ter illustratie en inspiratie”) roken we met onze eikenhout verslindende stalen machines de brisket tot perfectie voor die ongekende en originele BBQ smaak, waar de vele liefhebbers hun hart aan zullen ophalen.
Zeg je Brisket dan gaan de gedachten van de echte cracks direct naar de lange rijen buiten de authentieke Texaanse BBQ joints, zoals ze genoemd worden waarbij Franklin BBQ in Texas van Aaron Franklin de boventoon voert. Letterlijk honderden kilo’s worden hier in meerdere shifts, 24uur per dag bereid in BBQ smokers ter grootte van 3 personen auto’s om vervolgens een deel van de gasten die al vanaf 04:00 in de rij staan te vertellen om 15:00 dat de dag voorraad niet verder rijkt dan de persoon voor hun.
Dergelijke taferelen kennen wij hier in Nederland niet, maar terwijl de één watertandend door het leven gaat bij het horen van het woord “Brisket”, schieten bij de ander de stress vlekken in de nek bij alleen de gedachte al aan de bereiding van toch wel minimaal 6kg aan rundergeweld. Want heel eerlijk, met Brisket kan je jezelf eeuwige roem vergaren en als BBQ koning door het leven gaan of terechtkomen in een uitgedroogde nachtmerrie waarbij je genoodzaakt bent om “in case of emergency brake glass” je joker in te zetten en Dominos’ te bellen voor die BBQ pizza.
Brisket is een stuk rundvlees dat afkomstig is van de onderste borst- of borstspieren van het rund. Omdat dit gebied zo goed wordt getraind, is het een vrij taai stuk vlees dat vol zit met bindweefsel. Daarom is het het meest geschikt voor een lang en langzaam kookproces, ook bekend als “Low and Slow”. De bereiding hiervan “meestal op lage temperaturen van 110gr” kan variëren van 10/12 uurtjes tot meer dan 24uur afhankelijk van het formaat van de Brisket.
Er zijn meerdere technieken om brisket te bereiden waarbij een ieder zijn of haar techniek vanzelfsprekend als de winnende bestempeld, maar in de basis is iedereen van mening dat echte authentieke Texaanse brisket enkel met wat SPG “salt, pepper, garlic” en een vloeistof mix van appelsap en appelciderazijn bereid dient te worden.
Doordat de dikte verschilt en de bindweefsel adering in de twee stukken anders is, is het de kunst om zowel het platte als het punt gedeelte gelijktijdig die ultieme garing te geven, en dat over een tijdspan van vele uren. De smakelijke en vooral ook financiële voldoening “want een goeie brisket is nou eenmaal aan de prijs”, die los komt als men na urenlang geduld, waarbij je met de handgebaren van een tovenaar geluk probeert in te stralen is een ongekende euforische overwinning.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze Brisket Shack. We zien er naar uit om een waarde- en smaakvolle bijdrage te leveren aan jullie evenement.