Een festivalconcept van Grill’nSmoke BBQ
100% brisket, 100% beleving.
The Brisket Shack is ontstaan vanuit onze liefde voor écht goed BBQ-vlees én de bruisende sfeer van festivals. Als zijtak van Grill’nSmoke BBQ focust dit concept zich volledig op smaakvolle, no-nonsense festivalfood met één held in de hoofdrol: brisket.
Als halve Amerikaan en een moeder woonachtig in Texas kon het niet uitblijven dat Daniel wat unieks zou gaan doen met de stijl van American BBQ, om naast alle catering activiteiten van Grill’nSmoke een pakkend concept neer te zetten specifiek gericht op meerdaagse festivals en evenementen vanaf het nieuwe seizoen in 2025.
Na zichzelf verdiept te hebben in het food aanbod op de vele evenementen en festivals die Nederland rijk is kon er maar één conclusie getrokken worden, “om van het pronkstuk in de Amerikaanse BBQ scene een concept te ontwikkelen”. Een event & festival menu werd samengesteld en de eerste schetsen van de Shack zagen het licht. Want wat is een concept zonder bijbehorende uitstraling*.
The Brisket Shack brengt bezoekers terug naar die comboy tijd van het wilde westen waar Billy the Kid en Buffalo Bill de dienst uit maakte, en waar gekookt werd boven open vuur in gietijzeren ketels, maar ook met een vleugje hedendaags, want ja…de prairie hutjes van toen zijn niet bestand zijn tegen de ambtelijke controles en regelgeving van nu.
Kortom, vanuit een heuse Shack (op moment van schrijven nog in aanbouw “afbeelding ter illustratie en inspiratie”) roken we met onze eikenhout verslindende stalen machines de brisket tot perfectie voor die ongekende en originele BBQ smaak, waar de vele liefhebbers hun hart aan zullen ophalen.
Brisket is een stuk rundvlees dat afkomstig is van de onderste borst- of borstspieren van het rund. Omdat dit gebied zo goed wordt getraind, is het een vrij taai stuk vlees dat vol zit met bindweefsel. Daarom is het het meest geschikt voor een lang en langzaam kookproces, ook bekend als “Low and Slow”. De bereiding hiervan “meestal op lage temperaturen van 110gr” kan variëren van 10/12 uurtjes tot meer dan 24uur afhankelijk van het formaat van de Brisket.
Er zijn meerdere technieken om brisket te bereiden waarbij een ieder zijn of haar techniek vanzelfsprekend als de winnende bestempeld, maar in de basis is iedereen van mening dat echte authentieke Texaanse brisket enkel met wat SPG “salt, pepper, garlic” en een vloeistof mix van appelsap en appelciderazijn bereid dient te worden.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze Brisket Shack. We zien er naar uit om een waarde- en smaakvolle bijdrage te leveren aan jullie evenement.