Blog

Weg met de bitterballen en de separator-nuggets!

sep09

Bijzondere bruiloft catering tip: de Bourgondische tafel!

Dé bourgondische tafel! Photo thanks to Masha Bakker!

Inmiddels zijn we best flink ervaren (meer dan 300 bruiloften!) als ‘bruids-BBQ-ers‘ en ‘huwelijkscateraars’. Wat we regelmatig tegenkomen is dat er tussen ceremonie en diner een klein ‘dipje’ zit. Hoe wij dat weten? We zien (en horen) nog wel eens wat op die trouwpartijen. Het is altijd leuk (en lekker), die champagne, cava of prosecco, maar ome Jan en tante Corry die om 9.10u uit Schin-Op-Geul zijn vertrokken om op tijd bij de ceremonie te zijn, vallen bijna om van de honger. Zeker de kids hebben trek gekregen en zijn vast begonnen om het stokbrood van het (diner)buffet te jatten…. Buurman Freek is al 3 maal bij ons BBQ’ers wezen informeren “of er al iets gaar is…” Dat dus!

Dat kan anders, lang leve de Bourgondische tafel! Bijzondere bruiloftcatering…

We maken zo’n bijzondere buffettafel mooi op met een fraai en zeker ook nostalgisch kleed en voorzien deze van houten kaas- en broodplanken. Hierop etaleren we de lekkerste Franse, Italiaanse en/of Hollandsche kazen. Wat wij als Grill’nSmoke altijd een topper vinden: Scamorza, een gerookte mozzarella-achtige kaas Ook wat Keulse potjes op tafel met olijven, huisgemaakte tapenades en kruidenboter om lekker te smeren en we maken het geheel af met wat trossen druiven en noten. Vers gebakken brood van diverse soorten: biologisch breekbrood, zuurdesembrood en Turkse pide, een gezellig allegaartje.kaas en brood plank bruiloft catering

Last-but-not-least:

Een prachtige gedroogde ham, die we voor jullie gasten vast wat snijden. San Daniele hamIn een originele beenham-klem en met een loeischerp trancheermes. We leggen je stoerste huwelijksgast graag uit hoe je hier mooie, dunne plakjes van snijdt. Of we blijven er bij om je gasten te bedienen, het is maar net hoe jullie het wensen. Omdat we ooit begonnen zijn uit liefde voor lekker eten (en die liefde nog lang niet gedoofd is) is deze ham natuurlijk een San Daniele ham!

Volgens ons is de rijke, zachte smaak van deze ham een absolute topper. Nét nog wat verfijnder dan de ook-al-niet-verkeerde Parmaham.

Ondertussen…

Terwijl jullie en jullie gasten zich tegoed doen aan de Bourgondische tafel, stoken wij het vuur vast op voor het diner. Per slot van rekening zijn wij BBQ-cateraars die ‘low & slow’ op onze houtgestookte BBQ’s de lekkerste gerechten bereiden, voor de leukste mensen, op de mooiste locaties! En dat kost even tijd… Geeft niet, wij vermaken ons prima bij dat knapperende vuurtje. In een volgend blog meer over uitbreidingen of alternatieven op je huwelijkscatering: we gaan nog schrijven over Oesterkrakers en Soepmakers 😉

PS: dikke vette credits aan Masha Bakker voor het maken van deze fraaie foto’s op het überfraaie huwelijk van Anneke & Thijs!bourgondische tafel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *