Het is een trend die niet meer te negeren is: vegetarische en/of vegan BBQ. De tijd dat je als vegetariër bij een BBQ catering naar het saladebuffet werd gestuurd is écht al lang voorbij! Bij Grill’nSmoke BBQ Catering zijn we ons hier al vele jaren bewust van. Zo stonden we in 2014 al op de Rollende Keukens in Amsterdam met een uniek concept: Fish & Vega BBQ.

Op nagenoeg iedere catering waar wij mogen BBQ-en treffen wij mensen met een voorkeur om vegetarisch of veganistisch te eten en we vinden het superleuk om dan ook enkele gerechten te presenteren die hiervoor geschikt zijn. Makkelijk is het niet: zeker omdat je voor een veganistische maaltijd ook geen kaas kunt gebruiken. Kaas houdt de boel nog smeuïg, wat bij het BBQ-en (waarbij je producten toch snel droger worden) goed van pas komt. Maar gelukkig hebben we een aantal fraaie vleesvervangers gevonden, zoals bijvoorbeeld de Aziatische Jackfruit. Hiermee bereiden wij al sinds 2015 onze (inmiddels) beroemde ‘Fooled Park Paprika’. Dit is een gegrilde paprika, die we vullen met een mengsel van Jackfruit, wat groentes en een glutenvrije kruidenmix, zodat we deze ook voor gasten met een glutenvrij dieet kunnen serveren.

VEGAN BBQ, EEN BLIJVERTJE?

Wij denken van wel! Bewuster omgaan met wat-je-in-je-mond-stopt valt niet meer weg te denken uit het leven ‘anno nu’. Zo zullen wij het komend seizoen ook VEGAN SCHEPIJS gaan serveren, niet alleen op aanvraag, maar standaard! Wel vinden we dat alle gasten de keus moeten hebben om wel of niet Vegan of Vegetarisch te eten. Wanneer je een (bedrijfs)BBQ met enkel veganistische gerechten optuigt, stel je altijd mensen teleur. En als wij ergens niet van houden…. is het mensen teleurstellen. Iedere gast moet kunnen eten wat hij of zij wenst en met respect voor de wensen van een ander.

GROENTEN OP DE BBQ

We zijn gezegend met tal van overheerlijke groenten in dit land: courgette, aubergine, paprika’s en asperges zijn bij uitstek geschikt om te grillen. Maar ook met aardappels en portobello-paddestoelen weten wij wel raad! Wel graag: koopt Nederlandsche waar. Ingevlogen groente uit het buitenland is verre van duurzaam, toch?

BBQ CATERING OP Z’N BEST….

Barbecuen blijft een gezellig fenomeen, kijk maar eens op onze sfeerpagina. En als iedereen kan genieten van heerlijke gerechten, heb je enkel nog maar een lekker zonnetje nodig om een onvergetelijke middag of avond te hebben. Heb je trek gekregen van dit verhaal, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via info@grillnsmoke.nl of bel snel naar 0172-750771.