Blog

nov03

Festivalbruiloft? Ja, ik wil!

Grill'nSmoke collega de Saté-man op festival-bruiloft Photo by Yorick Meijdam

Tips van ervaringsdeskundigen…

Afgelopen zaterdag stond er een leuk artikel in NRC Weekend: over Polsbandjes en Trouwringen…. de festivalbruiloft!

Ik realiseerde me dat wij als bruiloftscateraar onze eerste festivalbruiloft op 2 juni 2012 van een Italiaans getinte BBQ mochten voorzien. Reinout & Janine trouwden en hadden een werkelijk schitterende dag georganiseerd, met Tipi-tenten, eikenhouten tafels, een sprookjesachtige ceremonie en een knallend feest. En wat me ook nog goed is bijgebleven is de ‘yoga met Maartje’, the day after. Waar alle gasten, die natuurlijk waren blijven slapen op het festivalterrein, de zondagochtend in gepaste rust konden starten. Ik was er zelf helaas niet bij, vanwege nieuwe BBQ-verplichtingen.

De bruiloft van Reinout en Janine is voor mij een schitterend voorbeeld geweest van een prachtige festivalbruiloft, de foto’s hebben vele aspirant-bruidsparen geïnspireerd en zelfs mij voorzichtig in de goede richting geduwd 🙂

Lekker dineren aan lange tafels.

Lange tafels, lekker eten.

Onze tips, succesfactoren van een festivalbruiloft:

   • allereerst: een stralend, verliefd stel natuurlijk!
   • best een grote groep mensen, onder de 75 personen vinden wij het eigenlijk geen festival….
   • een mooie, groene lokatie, waar mensen hun eigen tentje kunnen neerzetten om te kunnen overnachten.
   • lekker lang genieten: of het nu ‘simpel doch goed’ festival-voer is of een prachtig diner: neem de tijd!
   • muziek! Een hippe DJ, een kekke band of (als er nog €€-ruimte is) lekker allebei.
   • een kampvuurtje, een vuurton, een vuurkorf, wij als Grill’nSmoke vinden het pas echt gezellig als er een vuurtje gestookt wordt, haha.

 

Foodtrucks op jullie festivalbruiloft:

Het hoort er natuurlijk helemaal bij, die leuke, creatieve vakmensen met zo’n mobiele keuken. Maar dan wel een professionele partij, natuurlijk! Omdat Grill’nSmoke alweer ruim 5 jaar fulltime als mobiele cateraar aan de weg timmert, hebben wij een mooi netwerk van serieuze en gezellige food-vrienden, met pizza’s, biologische frieten, Amerikaanse zoete lekkernijen, Franse Crêpes, krakend verse oesters en oer-Indische saté. Kijk eens op onze vrienden-pagina om te zien wat zoal aan culinaire paradepaardjes te vinden is.

BBQ-bruiloft in Antwerpen.

De lekkerste BBQ op je bruiloft. Ps: we komen ook (en graag!) in Vlaanderen.

Zelf je (festival)bruiloft organiseren?

Natuurlijk kan je dat zelf! En we helpen je graag op weg!! Kom eens lekker een avondje met ons van gedachten wisselen in een persoonlijk gesprek. Voorwaarde is wel dat je serieus met ons als catering-partij in zee wilt gaan, maar dat zullen jullie best snappen 😉 Wij kennen de mooiste locaties, de tofste DJ’s, de coolste bands, de lekkerste taartenbakkers en de scherpste fotografen. 

Wat kost nou zo’n foodtruck op onze (festival)bruiloft?

Nou, daar kunnen we je best een globale indicatie van geven: reken in ieder geval op een minimum-bedrag van €1000,- per cateraar. Bedenk je dat iedere partij die naar jullie bruiloft komt een flink aantal uren bezig is met inkopen doen, voorbereiding, reistijd, opbouw op lokatie, bereiding op lokatie, tijd voor het diner, opruimen, terugrijden, afwassen en op de eigen lokatie de boel aan kant maken. Nog afgezien van de tijd voor offertes, facturatie, marketing, personeelsbeleid, trainingen voor HACCP, etc, etc. Zonder er een grap van te willen maken: het is een heerlijk en serieus vak, maar we moeten er een hoop voor doen en véél uren voor maken.

Dus: 3 foodtrucks op je bruiloft, kost je al snel €3000,-. Hier zou je dan zo’n 75-125 gasten een maaltijd-om-nooit-te-vergeten mee kunnen voorzetten!

De mooiste festivalbruiloft! Die van Joost en Karin

Sfeervolle festivalbruiloft!

Wil je meer weten, horen, zien of proeven?

Neem snel contact met ons op!

Stretch tent

Onze ‘sjieke’ festival-setting.

 

1 Comment

 1. Margreet

  Anno 2016 is een foodtruck op je
  bruiloft nog helemaal hip en happening. Vooral al s je voor het festival thema gaat. Zelf hou ik meer van de hanging flowers en de zachte kleuren op een trouwerij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.