Blog

feb13

Kasteelbruiloft

Kasteel bruiloft

Uit de serie ‘Leuke klussen’: De Kasteelbruiloft

Je kunt je er vast van alles bij voorstellen… Hoe tof is het om als barbecue-ers te worden gevraagd voor om op een bruiloft te komen grillen en smoken? Wij vinden het iedere keer weer een eer en hebben dan ook maar 1 doel voor ogen: het bruidspaar en de gasten tot in de puntjes verzorgen.

Hoe tof is het dan als blijkt dat de gekozen locatie een kasteel dan wel landgoed is. We komen ze in alle maten en soorten tegen, voornamelijk in België. Van de Belgische Ardennen tot aan de kust, je vindt er talloze met allemaal hun eigen pluspunten.

Chateau de Presseux

Inmiddels verzorgden wij al 5 keer een bruiloft op het schitterende Chateau de Presseux in de Belgische Ardennen. Sprimont, om precies te zijn. Een aantal keren bleven we zelfs overnachten om de volgende ochtend een ‘BBQ Breakfast’ te organiseren. Onder het motto ‘heavy night – heavy breakfast’ tovert de Grill’nSmoke-crew dan breakfast-worstjes, witte-bonen-in-tomatensaus, scrambled eggs en dergelijke uit de BBQ. Krijg je al trek? Wij wel!

kasteelbruiloft

fotocredit: Masha Bakker

Regelmatig kiezen Nederlandse stellen er voor hun trouwfeest over de grens houden. En nodigen familie en vrienden uit om zich een weekend lang in de watten te laten leggen tijdens hun kasteelbruiloft. Hoe fijn is dat voor het koppel en de gasten?! Volgens The Perfect Wedding, het toonaangevende online magazine over trouwen, is het een van dé trends voor 2017. Wij komen zelfs voor in de video die TPW over trends onlangs maakte.

Als exclusive outdoor cateraar komen wij natuurlijk op tal van verschillende locaties voor zakelijke en particuliere gelegenheden om de bbq-catering. Je snapt dat een kasteel dan een aangename bijkomstigheid is.

Zonder een van de andere bruidsparen of locaties te kort te doen..
Voor mij was de leukste het huwelijk van Marcel en Mathieu, afgelopen augustus. Een wat kleiner gezelschap op een heel leuk kasteel in het westen van België. Iedereen, inclusief deze bruidegoms, was erg ontspannen. Een paar kinderen renden in het rond en deden oudhollands(ch)e spelletjes terwijl familie en vrienden gezellig zaten te borrelen en zo af en toe bij mij kwamen kijken hoe alles er voor stond. Iedereen zag er poepiechique uit (veel mannen droegen schoenen van Mascolori – ik ben fan!), de tafel was netjes gedekt en iedereen had echt zin in lekker relaxed eten van onze smoker.

Ze trapten de avond af met een Bourgondische Tafel waarna ze zich tegoed deden aan diverse soorten vlees en vis. Afsluitend een heerlijke, frisse fruitsalade en dat allemaal in een op-en-top kasteelsetting waar bij schemering de vuurkorven aangestoken werden en het kasteel mooi was uitgelicht. Kortom, een echte kasteelbruiloft!

Ook voor komend trouwseizoen staan er (gelukkig) al weer kasteelbruiloften gepland waar wij de barbecue mogen verzorgen. Ik kijk er naar uit!

Gaan jullie ook trouwen en dan het liefst in/op/bij een kasteel. Kijk dan eens op www.toptrouwlocaties.be, selecteer ‘kastelen’ en natuurlijk ‘eigen catering’. Dan weet je zeker dat je ook ons kunt laten komen om jullie en jullie gasten culinair te laten verwennen onze bruiloft-catering met een van onze XXL-smokers!

 

De volgende blog in deze serie gaat over: aparte locaties

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.