Blog

Hoe festival-voer festival-food werd.... Zelfs op grote(re) festivals is er vandaag-de-dag meer en meer interesse in verantwoord voedsel.

feb20

Trends op festivals

signing op foodfestival

Heerlijk zonnetje op je kop. Jouw favoriete muziek klinkt vanaf elk podium. Gezellig met je vrienden en andere gelijkgestemden. Koud biertje in je hand. Kortom een geweldige dag!

(H)eerlijk eten

Totdat er gegeten moet worden. Vaak kom je op een gemiddeld festival niet verder dan een lauw broodje kroket of slappe frieten, geserveerd door een ongelukkige tiener van het uitzendbureau. Gelukkig is er een verandering gaande in festivalland. Steeds vaker staan er naast de standaard frietkramen ook steeds meer creatieve cateraars, bijvoorbeeld BBQ catering. Cateraars die met passie hun gerechten klaar maken. Gerechten bereidt met (h)eerlijke producten. De passie en eerlijkheid proef je er vanaf en nu kun je eindelijk genieten van je geweldige festivaldag.

Best Kept Secret Festival

In juni 2013 was de geboorte van het festival Best Kept Secret in Beekse Bergen (Hilvarenbeek). Drie dagen lang de ene topband na de andere, maar bovenal bestond de volledige catering uit 30 verschillende creatieve cateraars, ook Grill’nSmoke was er daar één van. Met onder andere onze Pulled Pork Cheeseburger hebben we daar de festivalgangers verwend met onze heerlijke creaties. Een veel gehoorde opmerking was dan ook: “Het maakt niet uit wáár je gaat eten. Het is overal lekker!”. De cateraars zijn bijeengebracht door The Food Line-Up, een prachtig initiatief waar wij als Grill’nSmoke trots op zijn. Duurzaam, vakmanschap, passie en plezier: dat zijn de kernwaarden waarmee we graag het verschil maken.

Wij verwachten

dan ook dat in 2014 deze trend zich gaat voortzetten. Best Kept Secret staat bij Grill’nSmoke sowieso in de agenda! Er wordt in festivalland gelukkig steeds meer nagedacht over eerlijk en gezond eten, terplekke bereid en toch met snelheid en passie gepresenteerd. De mensen kijken niet alleen in de supermarkt kritischer naar de producten, maar doen dit nu ook op festivals. Het team van Grill’nSmoke is er klaar voor: we vertellen, bereiden en serveren met veel plezier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.