Wij komen aan op locatie en de meeste gasten zijn al erg onder de indruk van de grote Landrover Defender met natuurlijk onze XXL-hout gestookte BBQ Smoker. We krijgen van de ceremoniemeesters onze plek toegewezen en gaan daar de barbecue al lekker warm stoken want alle gerechten worden ‘low and slow’ bereid, dus er is werk aan de winkel! De gasten ruiken de geur van de houtgestookte barbecue al en komen zo nu en dan een paar vragen stellen of zijn erg geïnteresseerd. Hoe werkt zo’n Smoker nou precies? Met veel passie en plezier vertel ik over de barbecue en de mooie gerechten. Door het vuur komt er rook en met die rook, roken we de producten gaar. Hierdoor krijgt het eten zijn heerlijk bourgondische smaak.
Dan is het tijd voor het diner… Het bruidspaar mag als eerst en pakt een bord van de buffettafel. Op het buffet staan allerlei lekkere huisgemaakte salades, warm gerookte zalm, sauzen, verschillende soorten stokbrood en de chef-koks favoriet: kruidenboter met oa sjalotjes, gesmoord in rode wijn! Natuurlijk leuk aangekleed, geen standaard tafelrok maar met een pompdoek tafelkleed. Dit past bij een stoere robuuste uitstraling!
Hierna komt het bruidspaar bij onze sloophouten bar, die voor de grote Smoker staat. Vanaf deze bar serveren wij het eten direct vanuit de Smoker aan het bruidspaar en de gasten (dus niet vanuit warmhoud-bakken). Er is voor iedereen wat wils, want het bruidspaar heeft een menu op maat uitgekozen met diverse producten. Een overheerlijke Pulled Pork Cheeseburger, spare ribs, coquilles, kipdijfilet op heerlijke wijze gekruid, gegrilde groenten uit het seizoen maar ook picanha (runder staartstuk) en niet te vergeten, voor de gasten die een vegetarische dieetwens hebben, een Fooled Pork Paprika. Deze gegrilde paprika is gevuld met gekruid ‘jackfruit’ een mooie Aziatische vrucht met een vleesachtige structuur!
Alle gasten mogen zo vaak langs komen als ze willen… door de beweging tijdens het diner wordt er een gezellige bourgondische sfeer gecreëerd. De gasten kletsen, eten en drinken gezellig staand, zittend net waar iedereen behoefte aan heeft. Zo wordt het geen stijf diner en de kids… die kunnen ook lekker hun gang gaan. Een heerlijke ongedwongen sfeer, dat wil toch iedereen?
Ik hoop dat iedereen een plekje bewaard heeft voor het dessert. We stoken de XXL-Smoker flink op en gaan de gekruide ananasschijven grillen. Heerlijk al zeg ik het zelf, mijn favoriet. De gegrilde ananasschijven serveren we met vers gedraaid vanille schepijs en aangemaakte mascarpone.
Als iedereen gegeten heeft maken we nog een praatje met de gasten en zijn we erg benieuwd naar hun ervaring. Het bruidspaar vertelt dat ze erg genoten hebben van het eten! Dat is waar we het voor doen. Mensen blij maken met mooie producten en een fijne culinaire beleving.
Tien Tips van ons: