Blog

feb16

WKR, hoe ‘dealen’ we er mee op uw evenement?

WerkKostenRegeling…

Iedereen kent het rumoer rondom de nieuwe WKR die inmiddels al weer een jaar actief is. Je moet wel een accountant/fiscalist zijn om alles regels rondom de WKR te kennen en goed toe te passen  🙄

Wij, van Grill’nSmoke BBQ Catering, helpen je graag met betrekking tot het organiseren van feestjes voor de medewerkers (en voor- en door het personeel / de PV).

De scheidslijn of iets niet of wel in de WKR-regeling valt, is de erfgrens. Vier je feest op het eigen terrein (inclusief gebouwen) dan hoeven de kosten niet toegekend te worden aan de regeling. Dat scheelt ‘een bom duiten’, want binnen de werkkostenregeling kun je maximaal 1,2% van het totale fiscale loon (de vrije ruimte ) besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor je werknemers/collega’s. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%!!

Organiseer je een zakelijke evenement (met inhoud: seminar / training) dan de daarmee samenhangende kosten vallen ze buiten de regeling.

Bij feesten/evenementen voor het personeel is een van de voorwaarden om de kosten buiten de regeling te houden dat het ook daadwerkelijk door het personeel georganiseerd wordt.

Vieren jullie een feest elders (dus niet jouw eigen bedrijfsterrein) dan vallen alle kosten wel in de regeling. De regeling omschrijft het als ‘buiten de werkplek’.

Het is dus financieel aantrekkelijk om (personeels)feesten op eigen terrein te organiseren.

Groter denken? Je eigen foodtruckfestival?

En dan komt onze expertise om de hoek. CuliParade is namelijk een organisatiebureau die geen extra kosten rekent voor het organiseren van jouw feest, maar een samenwerking tussen diverse foodtruckers. Een netwerk van ervaren, gemotiveerde en professionele ‘mobiele cateraars’.

Als je CuliParade vraagt om het culinaire hoogtepunt op jouw feest/evenement te regelen, hoeven we alleen samen met jou te bepalen welke van onze partners je op jouw feest/evenement wilt hebben.

Meer weten? Bel ons! 0172-750771

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.